PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 4 timer 45 min 27 sek

  Tilbage

Spanien

Økologisk

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 ØKO

SPAR
-55%
PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 4 timer 45 min 27 sek
1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
79,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
Din rating
92 Point Robert Parker

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Økologisk

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 ØKO

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Author

Vinen er beskrevet af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Beskrivelse:

“92 points. $23 |Matured in French oak vats and 500-liter barrels for one year ... the wine comes through as perfumed and elegant" (vurderet v/ ~155 kr) – Robert Parker

92/100 Robert Parker ved en “release-price” over 150 kr.... SE VORES SÆRPRIS!

Glem Ribera del Duero… Mestizaje fra enkeltmarken Finca Terrerazo er så vanvittigt lækker, at det 800 meter høje kalkstensterroir er tildelt Spaniens ”Grand Cru-appellation” Vino de Pago…

“The top of the Spanish quality pyramid in viticulture. This is roughly equivalent to the French term Grand Cru.” - Wein Plus Lexicon

Økologiske Mestizaje har længe været blandt de mest populære spanske rødvine i Danmark. Siden vi overtog importen og dumpende prisen drastisk, er efterspørgslen gået grassat...

Nu starter rivegildet om toplækre 2022, der er boostet med ekstra fadkrydderi samt lidt højere alkoholfylde i forhold til sin længe udsolgte forgænger.

I den nye årgang blander Bodegas Mustiguillo på eminent vis rhônedruen Grenache med lokale Bobal, inden den resulterende rødvin udvikler sig 12 lange måneder på store og små 225 liters franske egefade. Aftappet uden filtrering.

Her smager du fra første slurk, hvorfor Mustiguillo er den bedste vingård i Valencia, og hvorfor vinene skænkes på utallige Michelin-restauranter verden over... Absolut topkøb! 

Smagenote

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 præsenterer sig kirsebærfarvet med et smukt violet skær… Fra glasset stiger den fortryllende duft af saftige røde kirsebær, vibrerende frisk granatæblejuice, mørke blommer og fuldmoden brombærfrugt, der gemmer på fine undertoner af kalk og middelhavsurter samt lidt ristede noter af kaffebønner og vanilje fra den 12 måneder lange fadlagring... Vinen glider dejlig cremet over tungen, hvor fadkrydringen integrerer sig harmonisk i 2022-årgangens flotte frugt. Lang og læskende finish med silkebløde tanniner og unik kalkmineralitet fra det exceptionelle terroir. Spansk kongevin i sin hidtil største årgang! Drik nu, eller gem + 10 år fra høståret.

Anmeldelser af Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022     

92/100 Robert Parker
”The red 2022 Mestizaje was produced with 80% Bobal and 20% Garnacha (no more Syrah, at least in 2022 and 2023) fermented separately by variety and plot in stainless steel and oak vats and matured in French oak vats and 500-liter barrels for one year. The Garnacha complements the Bobal quite well, giving it a little bit of an aromatic kick, and the wine comes through as perfumed and elegant, with no oak whatsoever. It's fruit-driven and very harmonious and has contained ripeness, 14% alcohol, with no heat at all, a pH of 3.46 and 6.04 grams of acidity. There's no trace of a torrid vintage here. 62,596 bottles produced. It was bottled in February 2024.”

.....

Tidligere årgange:

94/100 Jeannie Cho Lee MW 

93/100 Verema 

93/100 Sarah Jane Evans MW 

92/100 Robert Parker 
"The blend of the 2019 Mestizaje, which varies from vintage to vintage, is 73% Bobal, 15% Garnacha and 12% Syrah. It has moderate 13.5% alcohol and a pH of 3.58 with 5.7 grams of acidity (tartaric). It fermented in a combination of French oak and stainless steel vats and matured in 225- and 500-liter oak barrels and oak vats for 10 months. It's a spectacular red, with finesse and length, good complexity and perfectly integrated oak, very serious, with chalky and polished tannins. 91,600 bottles produced. It was bottled in January 2021."

92/100 Decanter 
"Quite exuberant with gamey, barnyard, herbal, black and red fruit aromatics, grippy tannins and a long, spicy finish. Lovely drinking."

92/100 Falstaff 
“Spicy and fruity on the nose. Cedarwood, tobacco, blackberry and ripe cherry. Plus floral hints. Preserved cherries on the palate, spicy, some cocoa. Powerful and lively, lingers on the palate for a very long time. Cuvée with the almost forgotten variety Bobal..”

92/100 Guía Peñin 
” Colour: bright cherry. Nose: ripe fruit, sweet spices, creamy oak. Palate: flavourful, fruity, toasty, round tannins.”

90-93/100 Houlberg 
"I glasset er vinen sådan medium rød ... duften er klart anderledes end foregående rene Bobal vin, for her er det en anelse lettere med en blanding af røde bær, jordbær, hindbær, kirsebær, blommer og så pænt med chokolade. nogle brændte noter, tørret appelsinskal samt en lidt støvet mineralitet samt en kæk lille og svag sødme. Smagsmæssigt er vinen let, saftig og frisk med masser af frugtsaft, mens tanninerne slet ikke er så tydelige og stramme som den rene Bobal vin. Er er hjørnerne afpudset og poleret lidt mere. Der er dog fortsat en vis tørhed i tanninerne og de suppleres med krydderier, grønne urter, lidt tørt træ, peber og salte mineraler. Jeg ligger nok sådan lige mellem 4,5 og 5 tomler ... nok mest 5."

Nyd den til steaks, tapas, lyst kød, svampe og cremede oste. Server ved 16-18°C.

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago er i 2022 fremstillet på 80 % Bobal og 20 % Garnacha fra det kuperede kalkstens-terroir Pago El Terrerazo i 800 meters højde. Druerne selekteres med håndkraft fra fritstående vinstokke, der for at holde kvaliteten i top dyrkes økologisk og uden kunstvanding.

Hver druesort og hver parcel vinificeres separat, så winemaker Antonio Sarrión får optimale forudsætninger for at sammenstikke det endelige blend. Før gæringen koldmacereres druerne i 24-36 timer ved 8-10°C, hvilket føjer ekstra farve og frugt til den færdige vin. Vinens terroirpræg fremmes ved spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Gæringen på ståltanke og egetræskar strækker sig over 11-13 dage med frugtbevarende temperaturstyring, mens manuelle overpumpninger sikrer et nænsomt udtræk af frugt og tannin fra drueskallerne. Efter gæringen trækker vinene yderligere karakter fra drueskallerne i 5-8 dage, inden vinen omstikkes til 12 måneders lagring på et store og små 225 liters franske egetræfade.

Om Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

Årgang 2022
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +10 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
Allergener Sulferdioxid/ Sulfitter
PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 4 timer 45 min 27 sek
1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
79,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
Din rating
92 Point Robert Parker

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter